Osječani predstavljaju Hrvatsku na SP u Stuttgartu

Osječani predstavljaju Hrvatsku na SP u Stuttgartu

Završila su sva kontrolna i kvalifikacijska natjecanja koja su se provodila kako bi muški tehnički odbor HGS-a izabrao trojicu gimnastičara koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu koje će se održati početkom listopada, a predstavlja ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre, odnosno najveće i najjače natjecanje u gimnastičkom svijetu.


Hrvatska ima pravo prijaviti tri gimnastičara. Dvojica od njih su Tin Srbić i Robert Seligman. Nakon ozljede i operacije koljena našeg trostrukog olimpijca Filipa Udea, otvorilo se jedno mjesto za zamjenu, a od šest kandidata koji su bili u užem krugu, to mjesto je popunio mladi Osječanin Mauro Nemčanin iz gimnastičkog kluba Inova Gim.

To znači da će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu predstavljati dvojica Osječana (Seligman i Nemčević).
I dok su Seligman i Srbić već „veterani“ na gimnastičkoj sceni, Mauru će ovo biti prvo veliko međunarodno (i to odmah najveće i najjače) gimnastičko natjecanje u seniorskoj karijeri nakon iznimno uspješne juniorske karijere koja ga je učinila najtrofejnijim hrvatskim juniorom do sada. Do sada je nastupio samo na jednom seniorskom natjecanju, ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske, gdje se u žestokoj konkurenciji hrvatskih "konjaša" okitio srebrnom medaljom iza Roberta Seligmana.

Zanimljiv je podatak da svake četiri godine na Svjetsko prvenstvo koje je kvalifikacijsko natjecanje za OI Hrvatska ima pravo poslati samo tri gimnastičara. U novijoj povijesti uzleta hrvatske gimnastike prema svjetskom vrhu, samo su petorica hrvatskih gimnastičara dobila tu priliku: Filip Ude, Mario Možnik, Robert Seligman, Tin Srbić i Mauro Nemčanin.

Želimo svoj trojici naših gimnastičara puno sreće na Svjetskom prvenstvu u već odavno rasprodanoj stuttgartskoj areni gdje će predstavljati našu državu pred više od 15.000 gledatelja.


Ispis   E-mail