Odgođen Svjetski gimnastički kup u Osijeku

Odgođen Svjetski gimnastički kup u Osijeku

Najznačajnije hrvatsko natjecanje u sportskoj gimnastici, DOBRO Svjetski kup u Osijeku, odgođen je zbog pandemije COVID-19, a započeti su pregovori da se turnir ipak održi u rujnu, bude li tadašnja situacija to dopuštala, priopćili su u nedjelju iz Hrvatskog gimnastičkog saveza.

"Nastavno na situaciju otkazivanja sportskih natjecanja, odlučili smo odgoditi i World Challenge Cup Osijek 2020. Trebao se održati od 18. do 21. lipnja ove godine, ali uslijed pandemije koronavirusa i novonastale situcije, neće biti moguće održati natjecanje tada", izjavio je u priopćenju sportski direktor turnira i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Vladimir Mađarević.

Ipak, organizatori nisu odustali od toga da se natjecanje Svjetskog gimnastičkog kupa održi u Osijeku i 12. godinu zaredom.

"Zasada je namjera prebaciti turnir za rujan. Trenutačno smo u pregovorima, očekujemo još potvrde osječke arene Gradski vrt i hotela u tom zadanom terminu koji bi htjeli. Naravno, očekujemo i potvrdu Svjetske gimnastičke federacije za taj novi termin", rekao je Mađarević koji sa svojim timom užurbano radi na novom datumu turnira, a koji bi već kroz nekoliko dana trebao biti poznat.

Ove godine je u sportskoj gimnastici održan samo jedan turnir iz serije svjetskih kupova, u veljači u Melbourneu. Nakon njega najbolje svjetske gimnastičare ugostio je Baku, no turnir je prekinut uoči finala u kojima su trebali nastupiti hrvatski reprezentativci Filip Ude i Tijana Korent.

Izvor: Sportske novosti


Ispis   E-mail