15 godina od ustroja prvog hrvatskog suvremenog gimnastičkog centra

15  godina od ustroja prvog hrvatskog suvremenog gimnastičkog centra

Na današnji dan prije 15 godina inicijativom i energijom našeg glavnog trenera Nenada Solara svečano je otvoren centar gimnastičkih sportova u Osijeku koji je ustrojen u bivšem skladištu sirovina analita, nekad uspješne tvornice plastičnih masa.

Centar je ustrojen za samo 2 mjeseca nakon dobivanja namjenskog poduzetničkog kredita tadašnje Slavonske banke.

Centar je svečano otvorio dr. Dragan Primorac, tadašnji ministar znanosti,sporta i kulture, pred velikim skupom sportskih državnih dužnosnika, osječkih sportskih dužnosnika, vrhunskih sportaša, osječkih i županijskih političkih i društvenih dužnosnika te predstavnika kreditora Slavonske banke Osijek među kojima su bili i: Antun Vrdoljak, član MOK-a, Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, Milan Kolman, direktor  HOA-a, Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka, Vladimir Šišljagić, župan OBŽ, Kaja Ileš, osječka srebrna  olimpijka i mnogi drugi.

Nastupili su i naši tadašnji aktivni seniori - Inovaši Robert Seligman i Branimir Plećko te još kao klinci budući vrhunski gimnastičari Renato Prpić, Mauro Nemčanin, Mislav Runje i Ferdinand Durgel.
Interesantno je da je tada nastupio i reprezentativac Mario Možnik, sadašnji predsjednik Hrvatskog Gimnastičkog Saveza.
Neki klinci-Inovaši će se i prepoznati na ovim fotkama. Kroz ovih 15 godina bilo ih je puno, tisuće... Vjerujemo kako su im GK Inova Gim kao drugi dom i treneri našeg kluba kao drugi roditelji bili "odskočna daska", velika pomoć i podrška da postanu prije svega dobri i uspješni ljudi.
Hvala svim našim dosadašnjim članovima i svim onima koji su sve ove godine bili podrška i pomoć u djelovanju našega kluba, kluba s nizom vrhunskih svjetskih rezultata i jednog od najvećih okupljališta djece u našem gradu!!


Ispis   E-mail