Mauro Nemčanin drugi na Olimpijadi mladih

Mauro Nemčanin drugi na Olimpijadi mladih

Hrvatski reprezentativac, član Gimnastičkog kluba Inova gim iz Osijeka Mauro Nemčanin osvojio je srebro na Europskim olimpijskim igrama mladih u disciplini konj sa hvataljkama. U konkurenciji 82 europska gimnastičara od njega je bio bolji samo Rus Sergej Naidin.

Ovo  je do sada najbolji rezultat koji je jedan gimnastičar postigao na EYOF-u. Prije 4 godine Zagrepčanin Tin Srbić vratio se kući  sa broncom na preči.

"Ponosni smo  i sretni  što europsko olimpijsko srebro  za koji dan  stiže  u Hrvatsku, Osijek i naš GK Inova gim. Mauro se  gotovo godinu dana pripremao za ovo veliko natjecanje i na kraju se sav trud isplatio", istaknuo je Maurov trener Saša Solar i dodao: "Tek sada, nakon prespavane noći, smo svjesni koliko znači taj rezultat jer biti 2. u konkurenciji 80-ak najboljih gimnastičara nije mala stvar. Nakon što je odvježbao vježbu nisam baš bio zadovoljan jer je pogriješio na jednom elementu, dok ju na treninzima odrađuje puno bolje. U proteklih godinu dana, koliko smo se pripremali za ovo natjecanje, vježbu je na treninzima barem 100 puta odvježbao bolje nego u finalu. S druge strane, u ovakvom finalu pod ovakvim pritiskom moraš biti 100% spreman da bi odvježbao sa 70 do 80%, a tako je i bilo. Najbitnije je da nije pao i to je rezultiralo srebrnom medaljom. Ovim se rezultatom samo potrvrdio veliki potencijal Maura, a sve je ostalo na nama. Moramo i dalje puno raditi i pripremati se za seniorska natjecanja koja mu slijede za dvije godine, no već sljedeće godine imat će pravo nastupa na Svjetskim kupovima", rekao je Saša Solar.

Osim Maurovog srebra hrvatski sportaši na ovim  igrama  zasada su osvojili i srebrnu medalju u plivanju te broncu u atletici. Sutra  se naši mladi rukometaši i košarkaši bore za broncu.


Ispis   E-mail

Pratite naše novosti

Društvene mreže