Besplatan gimnastički ljetni kamp, PRIJAVITE SVOJE DIJETE!

Besplatan gimnastički ljetni kamp, PRIJAVITE SVOJE DIJETE!

Gimnastički klub GK INOVA-GIM od 10. srpnja do 4. kolovoza 2023. godine provodi projekt 'Gimnastičko ljeto'.

Projekt sufinancira Ministarstvo turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini, a obuhvaća četiri tjedna besplatnog ljetnog kampa za 140 djece u dobi od 6 do 11 godina s područja Osječko-baranjske županije.

Osnovni ciljevi programa „Gimnastičko ljeto“ su: osiguravanje jednakosti i uključivosti što većeg broja djece i mladih u sportski program razvoja bazičnih sportskih vještina po principu dostupnosti sporta za sve bez obzira na socijalni status ili medicinsku dijagnozu; osiguravanje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena djece i mladih; poticanje vježbanja kao zdrave navike; edukacija djece i mladih o sprječavanju vršnjačkog naselja, važnosti timskog rada, zdravim životnim stilovima i fair play ponašanju u svim oblicima natjecanja; promocija važnosti bazičnih sportskih aktivnosti za djecu od najranije dobi.

Program „Gimnastičko ljeto“ u ovome kontekstu obuhvaća unaprijed planirane raznovrsne sportske aktivnosti za razvoj bazičnih sportskih vještina prvenstveno iz spektra gimnastike. Krajnji korisnici će tako sudjelovati u osnovnim vježbama razgibavanja cijelog tijela i kondicijskim vježbama koje obuhvaćaju trčanje, skakanje, rad s vijačom i grupne igre koje su bazirane na kondicijskim elementima. Krajnji korisnici programa imati će priliku upoznati se i s 6 sprava muške sportske gimnastike i 4 sprave ženske sportske gimnastike, trampolinskim parkom, akrobatskom stazom s komprimiranim zrakom, te će svakodnevno raditi prilagođene sportske aktivnosti na gimnastičkom parteru. Uz nadzor stručnih osoba i asistenata učiti će, te prema svojim mogućnostima izvoditi i usavršavati osnovne gimnastičke elemente kao što su: kolut naprijed, kolut unatrag, preskok, svijeća.

Uz gimnastičku rekreaciju „Gimnastičko ljeto“ obuhvaća i rekreaciju uz osnove penjanja koja za zadatak ima uključivanje djece u aktivnosti koje predstavljaju prirodno gibanje. Simulacija prirodnog gibanja je proces koji iznimno doprinosi razvoju motorike i stvaranju zdrave, prirodne želje za bavljenjem sportskom aktivnošću. Zadatci osnova penjanja izvoditi će se na umjetnim stijenama za penjanje, uz svo potrebno fizičko osiguranje i zaštitnu opremu. Pri tomu će krajnji korisnici naučiti koja je oprema potrebno za rekreativno penjanja u zatvorenom prostoru, te kako takvu opremu pravilno i sigurno koristiti. Naučiti će osnovne hvatove za uspješno penjanje, te različite načine na koje se umjetnom stijenom za penjanje penjač može kretati. Učiti će i kako je ovaj oblik rekreacije obavezno obavljati u paru, kako to činiti, te koliko izgradnja povjerenje u drugu osobu može puno značiti za izgradnju zdravih međuljudskih odnosa, timski rad i prevenciju vršnjačkog nasilja.

„Gimnastičko ljeto“ previđa izlaganje krajnjih korisnika oblicima rekreacije na različitim, prirodnim podlogama. Tako je jedan od zadatak programa organizacija i provođenje sportskih aktivnosti na pješčanoj i zemljanoj podlozi koja uključuje korištenje vježbališta na otvorenom. U ovome kontekstu zadatak programa je uspješno i sigurno za sve sudionike organizirati i provesti grupna natjecanja na vanjskim vježbalištima, te individualne razvoje treninge.

Također, program obuhvaća provedbu edukacije o važnosti sprječavanja vršnjačkog naselja, važnosti timskog rada, zdravim životnim stilovima i fair play ponašanju u svim oblicima natjecanja kroz radionice, organizaciju, izradu i prikazivanje audiovizualnih materijala, te vježbe izgradnje povjerenja.

PRIJAVITE SVOJE DIJETE!

Program „Gimnastičko ljeto“ provodit će se 4 tjedna u formi ljetnog kampa, planirano je da obuhvati 140 djece u dobi od 6 do 11 godina s područja Osječko-baranjske županije. Svaki tjedan u program može biti uključeno 35 djece, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, unutar kojih su za djecu osigurana tri obroka (doručak, zdrava užina i ručak).

Prijaviti svoje dijete možete putem e-maila gimnastičOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u kojemu je potrebno navesti termin za koji želite prijaviti dijete, dob djeteta i telefonski broj roditelja/staratelja djeteta.

Raspoloživi termini su:

10. – 14. srpanj 2023.

17. – 21. srpanj 2023.

24. – 28. srpanj 2023.

31. srpanj – 4. kolovoz 2023.

Sudjelovanje u program je u potpunosti bez naknade.


Ispis   E-mail

Pratite naše novosti

Društvene mreže